A Roko közép-korai, nagyon szép piros héjú, fehér húsú étkezési burgonya fajta. Ovális formájú gumói meglehetősen nagyra nőnek, rajtuk a szemek sekélyen ülnek, méretük kiegyenlített. Kiváló termőképesség jellemzi.
A gumók állaga enyhén lisztes, de nem szétfövő, szárazanyag tartalma viszonylag magas, sütésre különösen alkalmas.
Roko minden talajtípuson sikerrel termeszthető Európában és Ázsiában egyaránt.
Egy hő-sokk utáni előcsíráztatás javasolt. A tőtávolság 35/55 mm-es gumóméret esetében kb. 32 cm legyen (40.000 tő/ha).
A Roko vetőburgonya lombját viszonylag lassan, de viszonylag nagyra növeszti. Lombozata erős, a talajt jól takarja. Nitrogén műtrágyából az átlagosnál kicsivel több ajánlott. Extra adag kálium kijuttatásával a szürkülési hajlam kiküszöbölhető.
Nyugalmi állapota hosszú, ezért jól tárolható hosszabb távon is. A Roko burgonya varasodásra és lomb fitoftórára kissé fogékony. Fruzáriumnak jól ellenáll. Y vírussal és burgonyarákkal szemben rezisztens csak úgy mint a fonálféreg Ro1 és 4 rasszaival.