Kondor - vetőburgonya

Kondor - vetőburgonya

A kondor burgonya közép-késői érésű, piros héjú, világos világos sárga húsú étkezési burgonya. Gumója nagyméretű, hosszúkásan ovális, sekélyen ülő szemekkel.

Viszonylag keveset köt de nagy termés elérésére képes. Nem szétfövő, kissé szappanos állagú gumóinak mérete kiegyenlített, szárazanyag tartalma alacsony.

Régi kipróbált fajta, a világ minden piros héjú burgonyát termelő részén megtalálható. Gumókötése és kezdeti fejlődése igen gyors. Ezért előhajtatva primőr termesztésre is kiválóan alkalmas. A fajtára jellemző nagy méreteit csak később éri el.

A kondor vetőburgonya Y vírusra és lomb fitoftórára enyhén fogékony, gumó fitoftórának jól ellenáll. Erwíniára, és varasodásra fogékony, a burgonyarákkal szemben immunis.

Ültetéskor a tőtávolságot 32 cm-re állítsuk be, 35/55 mm és gumóméret esetén (40.000 tő/ha). A gumók teljesen beért állapotában takarítsuk be a termést, hogy esetleges szürkülésüket elkerüljük. Nitrogén műtrágya igénye átlagos.

A kondor nyugalmi állapota hosszan tartó, 5° Celsiuson sokáig eláll minőségromlás nélkül. Sencor alkalmazásakor előfordulhat enyhe levél sárgulás, de a termés mennyiségét nem érinti.

Címünk:

6000 Kecskemét Jókai u. 34.

Telefon: +3676/484-711

Fax: +3676/508-188

Mobil: +3630/943-37-91

E-mail: kzpchungaria@gmail.com

Copyright © 2021 Kzpcvetőburgonya.hu. Minden jog fenntartva.