Esmee - Vetőburgonya

Esmee - Vetőburgonya

Esmee egy korai, élénk piros héjú, sárga húsú étkezési fajta. Nagy méretű gumói hosszúkásan ovális formájúak, rajtuk a szemek sekélyen ülnek. Koraisága ellenére a gumók osztályozottsaga kiváló. Nem szétfővő, alacsony szárazanyag tartalmú fajta.

Az Esmee a lazább, kevésbé kötött talajtípusokat kedveli, egyenletes növekedéséhez a rendszeres öntözés elengedhetetlen. Korai burgony előállítására alakalmas elsősorban Kelet és É-kelet Európában illetve a mediterrán országokban.

Előcsiráztatása nem szükséges, de egy rövid hősokk alkalmazása ajánlatos ültetés előtt. A csírák egynél többszöri eltávolítása termés csökkentő hatással lehet. 35-55mm-es vetőgumó méret esetén a tőtávolság 30cm legyen (44000 tő/ha). Sencor használata negatívan hat a fajtára, de fél adagos dózissal gond nélkül alkalmazható. A fajta szereti az egyenletes termesztési körülményeket. Kezdeti fejlődése gyors, korán fejleszt jó takarást biztosító dús lombozatot. A betakarításkori fizikai behatásokat jól tűri. Szürkülésre nem hajlamos. Tárolás Nyugalmi állapota átlagos, márciusig jól eltartható. Ellenálló képesség Lombfitoftóráa viszonylag fogékony, de gumófitoftórának jól ellenáll. Y vírusra rezisztens, varasodásra kevébé hajlamos. A Burgonya Fysio 1-gyel szemben rezisztens.

Címünk:

6000 Kecskemét Jókai u. 34.

Telefon: +3676/484-711

Fax: +3676/508-188

Mobil: +3630/943-37-91

E-mail: kzpchungaria@gmail.com

Copyright © 2024 Kzpcvetőburgonya.hu. Minden jog fenntartva.