RUDOLPH

 

A Rudolph vetőburgonya piros héjú, fehér húsú étkezési fajta, sekélyen ülő, mély piros szemekkel. Kiemelkedő terméshozamra képes. Főzési típusa AB, enyhén lisztes, de nem szétfővő. Kivételesen hosszú nyugalmi állapota miatt nagyon sokáig tárolható jó minőségben.

Rudolph vetőburgonya
Rudolph vetőburgonya

 

Érési csoport: közép-késői

Gumó forma: kerek-ovális

Héjszín: piros

Hússzín: fehér

Méret: nagy

Szám: átlagos

Y vírussal szembeni ellenállóképessége: jól ellenáll

Levélsodró vírussal szembeni ellenállóképessége: jól ellenáll

Fonálféreggel szembeni ellenállóképesség:  Ro 1,2,3,4 rezisztens

Varasodással szembeni ellenállóképesség: enyhén fogékony

Lomb fitoftórával szembeni ellenállóképesség: toleráns

Gumó fitoftórával szembeni ellenállóképesség: jól ellenáll

Felhasználhatóság: szép külleme frisspiaci értékesítésre különösen alkalmassá teszi akár mosás után csomagolva is

Főzési típus: AB