RANOMI

 

A Ranomi vetőburgonya korai, sárga héjú, krémsárga húsú étkezési fajta, mely az IMPALA utódjaként került nemesítésre

Érési csoport: korai

Gumó forma: hosszúkásan ovális

Héjszín: sárga

Hússzín: krémsárga

Ranomi vetőburgonya
Ranomi vetőburgonya

Méret: viszonylag nagyméretű

Szám: bőtermő

Y vírussal szembeni ellenállóképessége: közepes

Levélsodró vírussal szembeni ellenállóképessége: közepes

Fonálféreggel szembeni ellenállóképesség:  RO1, 4 - rezisztens

Varasodással szembeni ellenállóképesség: jól ellenáll

Lomb fitoftórával szembeni ellenállóképesség: kissé fogékony

Gumó fitoftórával szembeni ellenállóképesség: jól ellenáll

Felhasználhatóság: frisspiaci célú étkezési fajta

Főzési típus: A-B, nem szétfővő fajta

Megjegyzés: hosszan tartó tárolás csak csírázás-gátló alkalmazásával lehetséges. Nem szétfővő, alacsony szárazanyag tartalmú fajta. Sencor használata a leveleken elszíneződést okozhat és enyhe terméscsökkenő hatása is lehet.